Home

Aanbod
Repertoire
Tarief
Zangcoaching
Doldie (Violet Noorduijn)
Links
Contact
De Nederlandse sopraan Violet Noorduijn (Doldie) heeft gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij is opgeleid door Rita Dams en Diane Forlano. Vervolg studies zijn die aan de Opera Akademie Den Haag/Amsterdam, Masterclasses bij Elly Ameling, Cristina Deutekom, Barbara Pearson en de Opera Studio Nederland. Rollen die zij vertolkte waren die van Female Chorus in Britten's opera The Rape of Lucretia aan het Teatro Real in Madrid, First Servant in Cherubini's Médée bij La Monnaie in Brussel, Fiordiligi in Mozart's Cosi fan Tutte bij de Opera de Lyon, Micaëla in Bizet's Carmen bij The Scottish Opera, Elektra in Mozart's Idomeneo in een europese en Amerikaanse tour met Les Arts Florissants als ook met het Estonian National Symphony Orchestra.

Meest recent gezongen rollen zijn o.a de rol van Fiordiligi (Cosi fan Tutte/W.A Mozart) bij de Scottish Opera in een productie van David MC Vicar, Diane en de cover Iphigénie (Iphigénie en Aulide/L.Cherubini) bij La Monnaie in Brussel, een tour met de Israèl Camerata waar zij een solo programma zong met aria's oorspronkelijk geschreven voor Josepha Duschek, een tour met het Belgische Baroque Orchestra B'Rock met werken van J Arriaga en de rol van Echo(Ariadne auf Naxos/R.Strauss) in het Theater an der Wien onderleiding van Bertrand de Billy. In afgelopen seizoenen heeft zij opgetreden als ensemble solist in L.Andriessen's Writing to Vermeer bij de Nederlandse Opera onderleiding van Reinbert de Leeuw, als Micaëla in La Tragédie de Carmen (P.Brook/G.Bizet) onder de regie van Pierre Audi en gedirigeerd door Micha Hamel. Met de Canadese dirigent Richard Bradshaw debuteerde zij in de rol van Female Chorus (Rape of Lucretia/B.Britten).

Andere opera rollen die zij zong zijn Helena (Midsummer Night's Dream/B.Britten), Pamina(Zäuberflöte/W.A Mozart), the Cock (Cunning Little Vixen/Janacek), Climène (L''Égisto/Cavalli), Susanna (Nozze di Figaro/W.A Mozart), allemaal binnen de opleiding van de Opera Akademie Den Haag/Amsterdam onderleiding van Kenneth Montgomery. Violet Noorduijn's brede repertoire beslaat oratorium en orkestrale liederen cycli van klassieke tot moderne werken. Tot uitvoeringen behoren Brahm's Requiem, Haydn's Stabat Mater, Mozart's Krönungsmesse, Vespers, Requiem en Davidde Penitente als ook Handel's Messiah, Berg's Sieben frühe Lieder en Mahler's Das Klagende Lied. Zij heeft met plezier en bewondering mogen werken met dirigenten als Hartmut Haenchen, William Christie, Richard Bradshaw, Reinbert de Leeuw, Christophe Rousset, Kenneth Montgomery, Jonathan Darlington en Bertrand de Billy.

 
   Doldie op Locatie | Doldie (Violet Noorduijn) Hoge zand 29 2512EL Den Haag  T 070 3454703  M 0640091052  info@doldieoplocatie.nl   Webdesign www.arteos.nl